Kun me sanomme tahdon


Ja mun sydän menee kiinni ilman sua

Sä olet pehmee, 
sä olet niinkuin vettä virtaavaa
Sä teet muhun jäljen
vaikka mun pinta onkin kovaa.
Onko olemassa rakkautta
onko olemassa kosketusta
joka kalliosta hioo pintaa
Onko olemassa palavaa vettä
jonka alla sydän tuntee että
kiire sydämessä sulaa rintaan
Lauri Tähkä






Kesän hääsesongin alkaessa on ihana syventyä hääfiilikseen näissä puuterinsävyisissä hääkuvissa. Häissä yleensä toistuu värimaailma kattauksista koristeisiin ja häissä onkin tärkeää, että värimaailma tai teema on juuri hääparin näköinen. Näissä tunnelmakuvissa on napattu värit tämän hetken sisustusmaailmassakin pinnalla olleista puuterinsävyistä. Simppeliä, luonnonmukaista ja eleetöntä. Söpöä vaaleaa roosaa kultaisin aterimin. Astiat ovat Iittalan kahta sarjaa: Teemaa sekä Essenceä. Astiasarjat ovat varmasti kaikille tutut, nehän sopivat arjesta juhlaan.





Pöydän sidottu kukkakimppu sekä morsiamen hääkimppu toistaa samaa teemaa. Boheemilla otteella puuterin sävyjä, hentoja ja rouheita pintoja sekä erilaisia vihreitä yksityiskohtia. Kimpuista löytyy myös kauniisti kuivuneita kaisloja. Hääkimpun yhtenä yksityiskohtana on satiininauha, joka sointuu täydellisesti morsiamen kenkiin ( Minna Parikka).







Hääpuku on Laura Hyvi Bridalin upea kierrätetyistä materiaaleista tekemä puku. Ihanan
boheemi hääpuku viimestellyin yksityiskohdin. Puvussa on mieletön nappilista takana.

Laura Hyvi Bridal on erikoistunut suunnittelemaan vastuullisia hääpukuja laadukkaista vintage-pitseistä. Intohimomme on tehdä imartelevia pukuja, jotka sopivat kantajansa tyyliin ja persoonaan. Hääpukumme ovat keveitä ja mukavia päällä, jotta sinä voit täysin keskittyä juhlimiseen hääpäivänäsi. Laura Hyvi Bridal -hääpuvussa tunnet itsesi mukavaksi ja itsevarmaksi.
Tavoitteemme on luoda ekologisimmat ja eettisimmät hääpuvut. Pukumme valmistetaan kierrätetyistä vintage-pitseistä. Tämän vuoksi jokainen pukumme on uniikki, koska yhtä pitsiä on yleensä riittävästi vain yhteen hääpukuun. Puvut ommellaan ateljeessamme Helsingissä.
Kaikki hääpukumme valmistetaan tilauksesta asiakkaan mittojen mukaan. Tämän ansiosta pukumme istuvat täydellisesti asiakkaillemme. Pukujen valmistus tilauksesta varmistaa myös sen, että yhtäkään pukua ei valmisteta turhaan ja jää myymättä. Jokaisella yksityiskohdalla on merkitystä elämäsi yhdessä tärkeimmistä asuista. Pukumme ovat eettisiä, kunnioittavat luontoa ja saavat sinut näyttämään upealta."




Yksi tärkeä osa hääpäivää on ammattitaitoinen ja ihmisläheinen hääkuvaaja. Susanna Lönnrot otti nämä ihanat ja tunnelmalliset kuvat. Susanna on taitava kuvaaja, joka saa hääparin rentoutumaan. Aina Susannan kuvia nähdessä hämmästyn kuinka Susanna on saanut napattua pieni eleisesti tunnelman, aidon ilmapiirin kuviin. Hän myös viimeistelee kuvat ammattitaitoisesti.



" Olen Susanna ja valokuvaan häitä pareille, jotka haluavat rentoja ja tunnelmallisia kuvia elämänsä tärkeimmästä päivästä.
Asun ja vaikutan tällä hetkellä Helsingissä, mutta olen alun perin kotoisin Mäntästä, Pirkanmaalta. Lempisarjani on ikuisesti Gilmoren Tytöt  ja  kodin lisäksi lempipaikkani on kesämökkimme Saimaalla.
Olen erikoistunut kuvaamaan juuri häitä, koska häät on perheen juhla ja perhe on maailman tärkein asia. Intohimoni on antaa osaamiseni ja aikani käyttöösi, jotta saat konkreettiset muistot elämäsi suurimmasta päivästä ja sinulle tärkeimmistä ihmisistä."








I choose you.
And I'll choose you,
over and over and over.
Without pause,
without a doubt,
in a heartbeat.
I'll keep choosing you.






Miesten pukeutuminen on häissä nykyisin rennompaa. Sulhanen voi valita pukunsa makunsa mukaan. Voi olla bootseissa, farkuissa ja liiveissä tai rennosti hihat käärittynä nahkarusetti hienona yksityiskohtana. Myös perinteinen pukeutuminen on yhtä muodikasta kuin rennompi. Tämän hetken tärkein asia on se omaa persoonaa korostava juhlapukeutuminen. Näissä kuvissa vierailee Naskali Leatherin nahkarusetti, joka on tehty kierrätetystä nahkasta.


Naskali Leatherin Jyrin kuvaus:

" Sanotaan, että suomalainen mies ei puhu eikä pussaa. Minä puhun ja pussaan, ja nautin luoda uutta käsilläni. Takana on myös yli 200 nyrkkeilyottelua, joista taskussa useita suomenmestaruuksia sekä maajoukkuedustuksia ympäri maailman. Nopeasti kiteytettynä ripaus herkkyyttä periksi antamattomassa taistelijassa.
Olen vuosia pohtinut, mitähän keksisi seuraavaksi? Miten yhdistäisin omat vahvuuteni? Nyrkkeilyurani oli ohi ja yli 12 vuotta parturi-kampaamoyrittäjyyttä takana. Eräänä keväisenä iltana polttelin piippua saunan kuistilla, jolloin alkoi syntyä idea nahkaharrastuksesta. Innostus lähti tarpeesta, sillä ensimmäinen työni oli piipun nahkakotelo.
Alussa nahasta työstäminen oli harrastus, josta inspiroiduin yhtä paljon kuin nyrkkeilystä aikanaan. Mahdollisuus käsillä tekemisestä yhdistettynä haasteelliseen ja armottomaan materiaaliin alkoi kiehtoa, luoden jotain uutta ja kaunista käytetystä nahasta. Vanhat nyrkkeilysäkit ja -hanskat sen todistavat, miten nahka kestää kovaakin kulutusta. Halusin luoda jotain rennon tyylikästä ja kestävää, joka säilyy sukupolvelta toiselle. Rusettien suurena ystävänä syntyi asuste old school -meiningillä.
Nahkanaskali on tärkein työkaluni, jota käytän lähes jokaisessa työvaiheessa. Valmistan jokaisen nahkarusetin käsityönä joko kierrätetystä nahasta tai valikoimani uutuusmateriaalista, poronnahasta. Käyttämäni kierrätetty nahka on peräisin kirpputoreilta, kierrätyskeskuksista, tuttujen vintiltä ja nyrkkeilyseuroilta. Valmistan poronnahkaiset rusetit eettisesti valmistetusta aikuisen poronnahasta, jossa elämisen jäljet näkyvät. Valitsin materiaalin, sillä olen erittäin ylpeä omasta kansalaisuudestani - olenhan saanut edustaa Suomea maajoukkueessa yhdeksän vuoden ajan. 
Naskalin nahkarusetti kuvastaa matkaani nyrkkeilijästä kohti käsityöyrittäjyyttä. Se edustaa rohkeutta, unelmien saavuttamista ja toteuttamista sekä suomalaista sisua. Nahkarusetin tavoitteena on olla samalla kaunis, mutta myös tyylikkään miehekäs ja karski. Nahkarusetti sopii asusteeksi niin illalliselle, syyshäihin kuin business-tapaamiseenkin — hetkiin joilla on merkitystä juuri Sinulle.

-Jyri Naskali"



Nykyisin häissä etiketit ovat olemassa, jos morsiuspari niin haluaa, mutta myös omanlaiset kaavat, uudenlaiset ajatukset ja idearikkaat toteutukset ovat vallanneet myös häämaailman. Juhlitaan yhdessä läheisten kanssa luoden juuri omanlainen tunnelma, teema tai teemattomuus. Juhlapukeutuminen ja hääkaavat heittää kuperkeikkaa, hauskasti häät heijastavat parin omia arvomaailmoja.










Sinä olet minä, 
enemmän kuin kukaan

Kun sä lähdet maailmasta
Tulen silloin mukaan
"Käykää sisään kärsiväiset"
Vahti meille sanoo
Sinutta oon vaan
Lintu siivetön tai kala kuivan maan
Sinä olet minä
Helvetti saa riittää
Sä kun olet rinnallani
Voin vain nauraa ja kiittää            
 Anna Puu

















Häämeikin ja -kampauksen näihin kuviin on loihtinut Mari T Kauneuskeskus Fenixistä Matinkylästä, Espoosta. Maria on ihana persoona ja osaava ammattilainen. Häämeikkiä ja -kampausta miettiessä kannattaa olla hyvin tarkkana. Harmillisen usein morsian meikkautuu liian vahvaan meikkiin ja siten kadottaa osaa omaa luontaista hehkuaan. Onneksi on alan ammattilaiset, jotka osaa morsianta kuunnellen luoda juuri sopivan meikin.






Kutsun on yritys, jonka taustalla on hääsuunnittelija Marianne. Marianne on intohimoinen muodin, sisustustrendien ja käsityöalojen seuraaja. Mariannelle on tärkeää, että juhlien tunnelma rakentuu pienistä yksityiskohdista eri teemoin ja värimaailmoin. Kestävät arvot näkyvät myös Mariannen työssä. Hän sitoo kukat hääkimpuista kukkakaariin. Ilmapalloista paperikukkiin. Marianne käyttää paljon kierrätettyjä materiaaleja ja luonnon eri materiaalikirjoa. Luovaa ideointia, tarkkaa budjetointia ja täsmällistä aikataulussa pysymistä. Saat apua pienissäkin hääkysymyksissä ja hääjuhlat polttareista huomenlahjaan on Mariannen vahvaa osaamista.






Tehkää kevät lempeydestä
Käykää ulos kehräten
Kaupunki on vaarin uni
Tervehtikää ryhti sen
Tuossa seisoo lapsuutenne
Polkee jalan syrjällä
Lentoaikaa ilmapalloon
Ja näissä hetkissä
Vahvistakaa kakseutenne
Olkaa usein käsikkäin
Salaisuutta jakakaa
Älkää unohtako toisianne
Älkää unohtako toisianne

Suoristakaa riitanne
Kohta on jo huomenna
Valittuja lauseitaan
Voi käyttää tai suojella
Hullaantukaa kauneudesta
Olkaa vaiti yhtäkkiä
Sisämaasta rannikoille
Kosketus on puhetta
Tästä alkaa elämänne
Vaarallisin kohtaus
Rakkauttanne tukekaa
Älkää unohtako toisianne
Älkää unohtako toisianne

Kun äänenne sortuvat useista kohdista
Löytäkää korjattavaa
Periksi antava säilyttää kasvonsa
Palkinnot kun jaetaan
Jos aamua seuraava hetki on ilta
Niin tuhlaatte vuosia
Oppikaa toisenne valoisaan aikaan
Ja oppikaa pimeys myös
Älkää unohtako toisianne
Älkää unohtako toisianne

Kun arki on taipuva itseään toistamaan
Keksikää poikkeuksia
Yhdessä hetkessä lausuttu kiitos
Voi taipua kuukausia
Kun olette hauraita, olette vahvoja
Kallion kaltaisia
Luottakaa itsenne elämän kyytiin
Ja nauttikaa matkasta

Älkää unohtako toisianne         
 Samuli Putro




















Kun sanomme tahdon.
x

Kommentit

Suositut tekstit